Ministarstvo Gospodarstva

Županije Zapadnohercegovačke

U četvrtak, 30. travnja 2020. godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak predstavnika poljoprivrednih proizvođača i predstavnika vodećih gospodarskih subjekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji se bave otkupom odnosno prodajom poljoprivrednih proizvoda s ministrom gospodarstva u Vladi ŽZH Dariom Sesarom i ministrom financija Tonijem Kraljevićem. Cilj sastanka je povećati plasiranje domaćih proizvoda na domaćem tržištu.
Predstavnici poljoprivrednih proizvođača govorili su o poljoprivrednoj proizvodnji koja će za desetak dana rezultirati sa 7-8 tisuća tona mladog krumpira koji će biti spreman za tržište. Istaknuli su težak trenutni položaj poljoprivrednih proizvođača, ali su najavili aktivniji nastavak brendiranja domaće ambalaže s ciljem veće prepoznatljivosti vlastitih proizvoda.
Predstavnici gospodarskih subjekata tražili su određene informacije o proizvodima, količinama i načinu proizvodnje, te su izrazili spremnost za suradnju u cilju podrške domaćoj proizvodnji.
Zajednički je stav dvojice ministara kako je ovaj sastanak tek početak aktivnije suradnje predstavnika vlasti, poljoprivrednih proizvođača i gospodarskih subjekata koji otkupljuju odnosno prodaju poljoprivredne proizvode. Ministri su naglasili kako zajedno trebamo težiti povećanju domaće proizvodnje i prodaji iste na domaćem tržištu, te da priča oko Ljubuškog ranog krumpira može biti putokaz za cjelokupnu buduću biljnu proizvodnju u Županiji Zapadnohercegovačkoj.