Ministarstvo Gospodarstva

Županije Zapadnohercegovačke

Na samom početku, prisutne je pozdravio u ime općine Grude gospodin Mile Pejić, koji je prisutnim članovima izrazio dobrodošlicu i uspješan rad.

Na Dnevnom redu sjednice našao se Poslovnik o radu Odbora za ruralni razvoj. Nakon Poslovnika o radu uslijedilo je izlaganje Marijane Galić iz Federalnog zavoda za programiranje razvoja, koja je govorila o statističkim podacima  po općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj vezanim za gustoću naseljenosti, kao i starosnu dob stanovništva i zaposlenost, te druge kriterije ruralnosti.

Prof. dr. sc. Marko Ivanković  koordinirao je zajedničku izradu SWOT analize u kojoj su sudjelovali svi članovi odbora govoreći o prednostima i prilikama, ali i prijetnjama u procesu Strategije ruralnog razvitka Županije Zapadnohercegovačke.

Na kraju su svi članovi grupe dobili zaduženja da se pokuša doći do maksimalno preciznih podataka o obradivim površinama na području Županije Zapadnohercegovačke, kao i broja stanovnika u ruralnim sredinama. Sjednica je završila u 15 sati.