Ministarstvo Gospodarstva

Županije Zapadnohercegovačke

07. Ožujka 2014. u Splitu održan je redovni koordinacijski sastanak (TC meeting) IPA BBio projekta.

Koordinacijskom sastanku nazočili su predstavnici Ministarstva gospodarstva ŽZH, Udruga za zaštitu i očuvanje izvornih pasmina domaćih životinja Buhovo, JU RERA SD te JU Park prirode Biokovo. Na početku sastanka partneri iz RERA-e upoznali su nazočne kako ide finalizacija web stranice projekta www.bbio-project.eu, utvrđen je način rada na dopuni i oblikovanju stranice, kao i skoro pokretanje stranice BBio projekta. Dogovorena je treća radionica za uzgajivače autohtonih pasmina koja će se održati 21. ožujka 2014. godine u Makarskoj.
Također je dogovoreno da teme priručnika za uzgajivače koji se tiskaju u sklopu jedne od akcija BBio projekta biti će izrađene u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom. Priručnici će se između ostalog izložiti i dijeliti u novo izgrađenom centru u Buhovu.

Partneri s BiH strane su obavijestili sve prisutne partnere da će uskoro započeti gradnja višenamjenske dvorane (edukativni centar) Buhovo, međutim čeka se dostavljanje garancije za dobro izvršenje, koju dostavlja odabrani izvođač radova (garancije za izvršenje 5% vrijednosti radova), po dostavljenoj garanciji može se vršiti potpisivanje ugovora za radove u Buhovu, očekuju da će potpisivanje ugovora moći ostvariti u četvrtak 13. ožujka 2014. godine. Prekogranična izložba buša planirana je 21.rujna 2014.godine.Zaključeno je da je bolje snimiti više kratkih promotivnih turističkih filmova 3-5 minuta koji bi se kasnije distribuirali po turističkim zajednicama. Ostvaren je napredak u Edukativno-informacijskom centru na Biokovu, edukativna staza i  Studija travnjaka.

Ovaj projekt financira Europska Unija./ This project is funded by the European Union

 

Ovaj projekt financira Europska Unija./ This project is funded by the European Union.