Ministarstvo Gospodarstva

Županije Zapadnohercegovačke

31.01.2014. u Makarskoj održan je redovni koordinacijski sastanak (TC meeting) IPA BBio projekta te druga radionica za uzgajivače.

Koordinacijskom sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva gospodarstva ŽZH, JU RERA SD te JU Park prirode Biokovo. Na sastanku je detaljnije razrađen plan formiranja nacrta Regionalnog programa očuvanja buše. Također, usvojen je okvirni prijedlog rasporeda radionica za uzgajivače autohtoni pasmina i proizvođače u okviru projekta BBio.

U sklopu BBio projekta održana je radionica u prostorijama DVD Makarska: „Unaprjeđenje brige o životinjama u tradicionalnom i integriranom sustavu proizvodnje“
Teme radionice:
1. Brige o životinjama (dobrobit životinja)
2. Zakonska legislativa
3. Unaprjeđenje brige o životinjama u tradicionalnom i integriranom sustavu proizvodnje
4. Rasprava i zaključci

Druga u ciklusu od deset radionica za uzgajivače autohtonih pasmina i proizvođača u okviru projekta BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen centara u Buhovu i na Biokovu.

Na interaktivnoj i poučnoj radionici okupilo se 40-tak sudionika među kojima su bili uzgajivači autohtonih pasmina, stručnjaci, predstavnici udruga te djelatnici JU PP Biokovo.

Nakon pozdravnih riječi koordinatora projekta iz BiH uslijedila su zanimljiva predavanja koja su održali prof.dr.sc. Ante Ivanković i doc.dr.sc. Jelena Ramljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. 

Ovaj projekt financira Europska Unija./ This project is funded by the European Union