Ministarstvo Gospodarstva

Županije Zapadnohercegovačke

Županijski odbor za razvitak i dalje nastavlja s radom na pripremi mjera za implementaciju strategije razvitka Zapadnohercegovačke županije. Uz druge aktivnosti dio Županijskog odbora za razvitak je posjetio sve općine u županiji i zajedno s načelnicima općina i njihovim suradnicima pregledao razvojne pravce općina i županije i pokrenuo inicijativu za pripremu projekata koji će kasnije biti sprovedeni u okviru implementacije županijske strategije razvitka. U sljedećih 14 dana očekuje se nova javna rasprava o programu gdje će se prezentirati razmišljanja o razvitku županije i u raspravi s članovima partnerske grupe iznijeti prijedloge za popravke i dopune nacrta strategije.

 Pored toga Županijski odbor za razvitak u suradnji sa UNDP-om I OIKOS-om organizira raspravu o razvitku županije zajedno s članovima općinskih vijeća i ministarstvima odnosno djelatnicima ministarstava kako bi strategija razvitka bila realan razvojni dokument.
Javna rasprava s partnerskom grupom biti će održana 15. svibnja, 2013. godine u prostorijama Skupštine ŽZH (zgrada Vlade ŽZH, Široki Brijeg).