linija

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE


Fra Andrije Kačića Miošića b.b.

88240 Posušje

tel.: 039 682 162

tel.: 039 682 163

fax: 039 682 161

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odjeljenje za upravljanje i koordinaciju sredstava za razvoj

Odjeljenje za upravljanje i koordiniranje sredstava za razvoj u okviru svojih redovitih aktivnosti radi na usklađivanju i revidiranju projekata za razvoj koje utvrđuje u suradnji sa općinama, ministarstvima, ostalim ustanovama i institucijama u ŽZH, te iste po usvajanju od strane Vlade ŽZH,  sukladno Uredbi, odnosno po propisanoj proceduri i metodologiji kandidira za Program  javnih investicija F BiH. Odjeljenje prati provedbu odobrenih projekata kao i stupanj njihove realizacije.
Odjeljenje je iniciralo i predložilo Vladi ŽZH da donese Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja ŽZH, kao ključnog i strateškog dokumenta bitnog za razvoj županije.

Kao dodatne aktivnosti Odjeljenje je uključeno u aktivnosti i poslove pripreme projekata koji se kandidiraju za financiranje iz pred pristupnih fondova EU.
Trenutno su nam dostupni fondovi prekogranične suradnje.  Vode  se aktivnosti oko pripreme i kandidiranja tri projekta IPA Adriatic 2007-2013.
( Projekt“SAVE“ odnosno Održivi razvoj jadranske regije kroz očuvanje i održivu uporabu autohtonih raznolikosti i Program „ PEDA“ odnosno prevencije i pripravnosti u vezi potresa i katastrofa u Jadranskoj regiji. Treći je projekt“ BySEAcle“ odnosno promoviranje održiva oblika prijevoza na kojima se grade okolišno održivi turistički proizvodi, kao što su promocija i poboljšanje biciklističkih staza.)
Da bi smo što bolje koristili fondove EU potrebno je ovoj aktivnosti posvetiti posebnu pozornost kroz kontakte i pronalaženje partnera u susjednim zemljama, zatim koordiniranje aktivnosti za pronalaženje zajedničkih interesa u projektima i realizacija istih uz pomoć fondova EU.