linija

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE


Fra Andrije Kačića Miošića b.b.

88240 Posušje

tel.: 039 682 162

tel.: 039 682 163

fax: 039 682 161

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan šesti koordinacijski sastanak i prva radionica za uzgajivače BBio projekta

U četvrtak, 28. studenog 2013. godine u Makarskoj, održan je redovni koordinacijski sastanak (TC meeting) IPA BBio projekta te prva radionica za uzgajivače.

Koordinacijskom sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva gospodarstva ŽZH, JU RERA SD te JU Park prirode Biokovo.
Projektni partneri su se konzultirali o do sada izvršenim projektnim aktivnostima kao i o svim projektnim problemima s kojima se partneri susreću u provođenju projekta.

Na sastanku je detaljnije razrađen plan formiranja nacrta Regionalnog programa očuvanja buše za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Izabrani predavač za radionice za uzgajivače dr.sc. Ante Ivanković je naglasio da on trenutno radi na regionalnom programu očuvanja autohtonih pasmina te je ponudio da se prilikom izrade navedenog programa posebno osvrne na bušu.
Prva radionica za uzgajivače održana je u prostorijama Doma vatrogasnog društva Makarska. Tema prve radionice bila je „Unaprjeđenje konkurentnosti autohtonih pasmina i tradicionalnih proizvoda“. Predavanje je održao dr.sc. Ante Ivanković s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Na radionici je sudjelovalo oko 30 uzgajivača.

Ovaj projekt financira Europska Unija./ This project is funded by the European Union.